Gratis

Få styr på påsken

Løse sedler med ord om påsken og andre rekvisitter

Beskrivelse

Påsken er den vigtigste højtid i kristendommen. Det er samtidig en dramatisk fortælling, hvor svigt, forræderi og den største kærlighed er i spil. Her har du mulighed for at give eleverne en anderledes genfortælling af de dramatiske begivenheder og få understreget, hvorfor påsken er så central i kristendommen.

Aktiviteter

I kirken møder I kirke- og kulturmedarbejderen, som først taler med eleverne om, hvordan de fejrer påske og derefter, hvorfor det er en kristen højtid, som er vigtig for kirken.

Herefter skal eleverne finde påskeæg rundt i kirken. Indeni gemmer sig ting, som har med påskedagene at gøre. Efterhånden som vi åbner æggene, fortæller vi os vej gennem påsken.

Nu skal eleverne på postløb, hvor de indsamler ord, billeder og ting, som hører påskedagene til. Tilbage i kirken skal de forsøge at skabe orden i de indsamlede påsketing.

Forberedelse

Tal med eleverne om, hvad de forbinder med påske, og hvordan de fejrer påske i deres familie. Tal om, hvad kirken fejrer i påsken.

Efterbehandling

Hashtag påskedagene

Som en kort opsamling på besøget i kirken kan du bede eleverne om at lave et hashtag til hver af påskens dage, som skal indeholde essensen af dagens indhold og et hashtag, som har essensen af påsken. Kan laves i små grupper.

Et hashtag er en kort sætning, som ofte har karakter af en overskrift eller en vigtig pointe. Det tvinger eleverne til at tænke over, hvad der var centralt i de enkelte påskedage og i påsken som helhed. 

Du kan skrive påskens dage på tavlen og lade dem sætte post it's med deres hashtags nedenunder. Eller lad dem skrive i det fortrykte skema under undervisningsmaterialer.

Salmearbejde 

Du kan også lade eleverne arbejde med to af påskens salmer. Den gamle Grundtvig-salme "Påskeblomst! hvad vil du her"? og den nyere salme "Med thomaskravet står vi her" af Lisbeth Smedegaard Andersen. Under Lærermaterialer får du baggrundsviden om salmerne, ark med ordforklaring og forslag til spørgsmål til salmerne.

Formål

Eleverne skal have indblik i, hvorfor påsken er en væsentlig højtid.

Sted
Skive Kirke
Reberbanen 19
7800 Skive
Undervisningsmateriale

Salmearbejde:

Ordforklaring:

Hashtag påskedagene:

Tilmelding
Tlf.nr. 23674177