Gratis

Luther for de mindste

Luther med mennesker i baggrunden

Beskrivelse

Lad dine elever møde Luther og tag dem med ind i det store billedtæppe om Luthers liv.

Forløbet er tænkt som elevernes første møde med Luther. Der er fokus på Luthers liv som munk og hans opdagelse af, at kirken ikke sagde det samme, som der stod i Bibelen.

Aktiviteter

Hjemme
Tal med elever om, hvem Luther var, og hvornår han levede.

Elever i 2. og 3. klasse kan se de to første film, som Folkekirken lavede sammen med Sigurd Barret i anledningen af reformationsjubilæet. Nedenfor er et link til hjemmesiden, hvor filmene ligger. De hedder Program 1: Luthers faderopgør og Program 2: Luther og afladsbrevene.

Ude
I kirken møder eleverne Luther. Han har taget sin munkekutte på og har hængt et kæmpe billedtæppe op med billeder fra sit liv.

Han fortæller, hvorfor han blev munk og om livet i klosteret. Hvis eleverne har mod på det, skal de også prøve kræfter med munkelivet. De får en munkedragt på, så de kan aflægge "Den lille klosterprøve". Den kræver, at de kan være helt stille og vise ydmyghed ved ikke at kigge på hinanden, selv når de går forbi hinanden, og når de spiser.

Luther fortæller også om, hvordan han opdagede, at det, kirken fortalte om skærsilden og helvede om en meget streng Gud, ikke passede med det, som stod i Bibelen. Den opdagelse måtte han dele med andre. Derfor måtte han bruge kirkens store opslagstavle: kirkedøren.

 

Link til film om Luther

Du skal bruge de to første film:

 

Formål

Eleverne skal prøve kræfter med livet som munk, når de får små munkedragter på og skal aflægge "Den lille klosterprøve".

Sted
Skive Kirke
Reberbanen 19
7800 Skive
Tilmelding

Kontakt kirke- og kulturmedarbejder

Mette Thybo Jensen

mette [at] skivesogn [dot] dk

23 67 41 77