Toldstien

Præsentation

Toldstien - et lærerigt univers:

Er en 300 år gammel sti i Skive midtby interessant for en matematiklærer? Dur den til noget i billedkunst, dansk, idræt og historie?
Absolut, ja! Toldstien byder nemlig på en række gode undervisningsmaterialer, som er udviklet af lærere fra Skive Kommune – og så er Toldstiens univers tilmed sjovt for både børn og voksne.

Toldstien er 300 år gammel, og blev trampet igennem de 150 år, hvor et højt plankeværk omgav Skive by og sikrede, at ingen handlende sneg sig ind uden at betale bytold. Bytolden blev ophævet, og efterhånden fortabte Toldstiens eksistens sig i tidens tåger, indtil den for 10 år blev indlemmet i ét af Skive Kommunes områdefornyelsesprogrammer. I dag er stien markeret med et spor af skillinger fra 1700-tallet og spredt på stien er nedsat 10 brønddæksler, som hver især fortæller om et stykke Skive-historie. ”De fleste børn synes, det er sjovt at følge sporet af mønter. Lidt større børn kan også få glæde af de spøjse fortællinger, der knytter sig til stien, f.eks. historien om bonden, som smugler en gris ind i Skive forklædt som præst. Toldstien er en dejligt håndgribelig måde at gribe undervisning an på og få en snak.

Pædagogisk profil

FIND OPGAVERNE HER:

www.toldstien.dk/skoleopgaver/ er en række gennemarbejdede skoleopgaver for især mellemtrinnet inkl. svarark og lærervejledninger. De ni forskellige skoleopgaver dækker en bred vifte af fag. Nogle kan løses på skolen, mens andre kræver, at eleverne selv går på opdagelse på Toldstien.

Hjemmesiden er også for skoleelever. Her er bl.a. letlæselige anekdoter, historisk baggrund og levende grafikker. Toldstien byder også på en sjov møntjagt for alle børn.

Tilbud fra Toldstien

Grundskole