Gratis

Pengeuge 2024

pengeuge.dk

Beskrivelse

I uge 11 har du hvert år mulighed for at lære dine elever lidt om at få styr på økonomien. Finans Danmark afholder Pengeuge i uge 11 2024, hvor det igen er muligt at få besøg af en bankrådgiver som gæsteunderviser i klassen.

Pengeugen sætter fokus på undervisning i privatøkonomi i grundskolens ældste klasser (7.-9. klasse). Alle skoler, klasser og lærere kan være med og anvende det undervisningsmateriale, der er udviklet særligt til Pengeugen. Man kan også være med uden at bruge undervisningsmaterialet og i stedet anvende nogle af de øvrige materialer.

Under Pengeuge er der mulighed for gæsteundervisning fra den lokale bank. Al gæsteundervisning skal følge de officielle retningslinjer, der understreger, at formålet er uddannelsesmæssigt, og at der ikke må være virksomhedslogoer til stede.

Danmarks første Pengeuge fandt sted i marts 2014.

Aktiviteter

Pengeuge har i samarbejde med forlaget FORSTÅ udviklet en digital undervisningspakke i privatøkonomi målrettet folkeskolens ældste klasser, som du vil kunne bruge som en del af en digital undervisningsindsats i privatøkonomi i uge 11.

Materialet til undervisning er udarbejdet i samarbejde med forlaget Forstå og Danmarks Matematiklærerforening.

Undervisningsmaterialet lever op til kravene til matematikundervisningen i 'Fælles Mål'. Undervisningspakken består af undervisningsmaterialer, videoer og opgaver. Materialet er gratis at bruge og vil blive sendt ud til alle tilmeldte lærere samt være tilgængeligt på www.pengeuge.dk. Som tilmeldt får man besked, så snart det nye materiale er klar.

På hjemmesiden pengeuge.dk finder du relevante undervisningsmaterialer, som kan anvendes til at undervise i privatøkonomi hele året.

Det er samtidig muligt at få besøg af en bankrådgiver som gæsteunderviser i klassen.

Formål

Formålet med Pengeugen er at højne børn og unges finansielle forståelse gennem undervisning i privatøkonomi. 

Undervisningsmateriale

Hent undervisningsmaterialer på hjemmesiden.

Tilmelding

Når du tilmelder dig, får du tilsendt det nye undervisningsmateriale, når det ligger klar.

Tilmelding