Gratis

Dukketeater - lignelser og lav selv dukker

Elever laver stangdukker

Beskrivelse

Eleverne skal formidle tre lignelser igennem dukketeater med stangdukker, de selv laver.

Aktiviteter

HJEMME
Kirke- og kulturmedarbejder Mette Thybo Jensen kommer ud i klassen og fortæller tre lignelser: Den barmhjertige samaritaner, Zakæus og Arbejderne i vingården. Med klassen gennemgår hun, hvad de handler om, vanskelige ord og lignelsernes samtid.

Herefter deles eleverne i grupper, som hver får en lignelse. De skal nu aftale hvilke figurer, der er med, og hvem der skal spille hvad. De skal også vælge en fortæller, som kan binde scenerne/replikkerne sammen. Herefter laver de et storyboard, hvor de beslutter, hvad der skal ske i de enkelte scener, hvilke replikker der skal siges, og hvad fortælleren skal sige/læse op. Efter denne proces skal de have overblik over, hvilke dukker de skal lave, og om der skal laves enkle rekvisitter: fx hus, æsel eller træ.

Inden besøget i kirke skal eleverne have tid til at øve deres lignelse. 

UDE
Næste stop er et besøg i kirken. Her laver eleverne rigtige stangdukker. De får tid til at øve deres lignelse og viser dem til slut for hinanden i kirkens flotte dukketeater.

Formål

Formålet er at lade eleverne fordybe sig i tre lignelser fra Det Ny Testamente. Efter en grundig gennemgang af lignelserne i fællesskab, skal eleverne gruppevis omdanne en lignelse til dukketeater. De skal lave story board, replikker og stangdukker og til sidst vise deres arbejde for hinanden i kirkens flotte dukketeater.

Inspirationsmateriale

Story board skabelon:

Tilmelding
Tlf.nr. 23674177