Træd til og skyd vandstrålen over åen!
Beskrivelse
Har du benkraft nok til at sende en vandstråle over en hel å? I denne aktivitet skal børn og elever træde i pedalerne og opleve, hvordan fysisk energi bliver til elektrisk kraft. Når du cykler, driver du en generator, som sætter en dykpumpe i gang – og den pumper vand ud gennem en slange med en studs, der skyder som en vandkanon.
Jo hurtigere du træder, jo mere strøm – og jo mere tryk på pumpen.
Målet? At skabe så meget kraft, at vandet skyder hele vejen over åen! Det er en sjov og fysisk aktivitet, hvor børnene mærker naturvidenskab på kroppen – bogstaveligt talt.
Samtidig åbner aktiviteten op for snakke om energi, muskelkraft, elproduktion og om, hvordan vi mennesker kan producere vores egen energi. Det er grønt, det er sjovt, og det er lærerigt.
Booking og deltagelse
Som noget nyt i år booker I jer ind på en bestemt dag. Det vil sige, at I ikke selv kan booke en bestemt aktivitet. På baggrund af jeres tilmelding sammensætter vi et program med ca. to aktiviteter, der passer til jeres alder eller klassetrin. På den måde sikrer vi en god fordeling på de mest populære aktiviteter, så flest muligt får en plads.
Ud over de planlagte aktiviteter vil der være en lang række stande med naturfaglige aktiviteter, som kan besøges uden forudgående booking. Her vil SOSU-elever være til stede for at støtte børnene i arbejdet med de forskellige aktiviteter.
Følg link med tilmelding for at booke en dag til naturvidenskabsfestival. Bemærk at I kun kan booke, hvilken dag I ønsker at deltage og ikke en konkret aktivitet.
Mandag kan udelukkende bookes af børnehaver og 0. klasse.
Tirsdag og onsdag kan udelukkende bookes af 0. - 6. klasse.
Tilmelding
Formål
Når aktiviteten er gennemført:
Har børnene oplevet, hvordan bevægelsesenergi omdannes til elektrisk energi
Har børnene fået fysisk erfaring med forholdet mellem kraft, strøm og vandtryk
Har børnene arbejdet med begreber som energi, effekt og bæredygtig energiproduktion
Har børnene haft en sjov, kropslig og motiverende oplevelse med naturvidenskab i praksis