Popcorn-græs – sukkergrønt spirerforsøg
Beskrivelse
I denne aktivitet skal børn og elever arbejde med en lidt anderledes slags spirer: popcorn-græs! Ved at spire upoppede popcorn (helt almindelige majskorn) kan man dyrke små, lysegrønne spirer, der ligner græs – og som smager overraskende sødt. Hvis spirerne høstes, når de er mellem 6 og 8 cm høje, er de ekstremt sukkerholdige, fordi planterne på det tidspunkt endnu ikke har nået at danne bitterstoffer.
Deltagerne planter popcorn i små beholdere og følger deres vækst dag for dag. Aktiviteten giver mulighed for at tale om sukkerstoffer i planter, spiringsbetingelser, lys og mørke samt, hvordan tidspunkter for høst kan ændre smag og næringsindhold. En spændende kombination af smag, biologi og eksperimenter – som kan afsluttes med en lille smagsprøve.
Booking og deltagelse
Som noget nyt i år booker I jer ind på en bestemt dag. Det vil sige, at I ikke selv kan booke en bestemt aktivitet. På baggrund af jeres tilmelding sammensætter vi et program med ca. to aktiviteter, der passer til jeres alder eller klassetrin. På den måde sikrer vi en god fordeling på de mest populære aktiviteter, så flest muligt får en plads.
Ud over de planlagte aktiviteter vil der være en lang række stande med naturfaglige aktiviteter, som kan besøges uden forudgående booking. Her vil SOSU-elever være til stede for at støtte børnene i arbejdet med de forskellige aktiviteter.
Følg link med tilmelding for at booke en dag til naturvidenskabsfestival. Bemærk at I kun kan booke, hvilken dag I ønsker at deltage og ikke en konkret aktivitet.
Mandag kan udelukkende bookes af børnehaver og 0. klasse.
Tirsdag og onsdag kan udelukkende bookes af 0. - 6. klasse.
Tilmelding
Formål
Når aktiviteten er gennemført:
- Har børnene arbejdet med spiringsprocessen og fulgt udviklingen fra majskorn til græs
- Har børnene lært om hvordan sukkerstoffer dannes i planter og påvirker smag
- Har børnene undersøgt, hvordan høsttidspunkt påvirker kvalitet og smagsoplevelse
- Har børnene fået styrket deres forståelse for planteliv og fået en sanselig smagsoplevelse
- Har børnene arbejdet eksperimenterende med levende organismer og mad som naturvidenskabeligt emne